— Ingrediente pentru sifon mosa 0.5L: 350 ml piure de rosii; 7 gr gelatin ; 10 gr frunze de busuioc; 50 ml apa; sare, piper negru;
cateva picaturi de lamaie, dupa gust.
— Fierbeti apa impreuna cu frunzele de busuioc
pentru cateva minute, apoi stre-curati-le si
amestecati-le cu piureul de rosii. Condimentati cu
sare, piper, lamaie. Dizolvati gelatina cu cateva
linguri din sucul de rosii incalzit, apoi amestecati-o
cu intrega compozitie. Lasati compozitia cateva
ore la frigider pentru a se raci, ames-tecati bine din nou inainte de a o turna in
recipientul de sifon. Insurubati 2 capsule de N O consecutiv, agitand bine dupa 2
fiecare capsula pentru a obtine consistenta dorita. Serviti spuma cu legume
fierte, salate, peste rece sau fripturi.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,5 l: 110 ml smantana; 285 gr branza
Camembert; o ceapa mica; sare; piper alb.
— Tocati ceapa, sarati-o si pastrati-o in sare pentru cateva minute. Strecurati
zeama cepei si amestecati-o cu branza si piperul intr-un blender. Daca este
prea densa compozitia amestecati cu lingura smantana pana capata o
consistenta cremoasa (nu amestecati cu blenderul cand adaugati smantana).
Turnati compozitia obtinuta intr-un sifon la care insurubati 2 capsule de N O 2
consecutiv, agitand bine dupa fiecare capsula. Serviti imediat sau pastrati in
frigider. Preparatul este recomandat pentru aperitivele reci, salate si fripturi.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,25 l: 2 galbenusuri; 30 ml ulei; 10 ml suc de
lamaie; 10 gr mustar de Dijon; sare ; piper.
— Amestecati toate ingredientele si turnati-le intr-un recipient de sifon.
Insurubati 2 capsule de N O consecutiv, agitand bine dupa fiecare capsula cam 2
30 de secunde. Raciti preparatul inainte de a-l servi alaturi de diferite aperitive
reci ori salate.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,5 l: la 350 gr broccoli; 1 ceapa ; 5 gr legume uscate; 5 gr gelatina; 5 gr pudra de rozmarin; sare; piper negru.
— Fierbeti impreuna in 700 ml. apa, broccoli, ceapa, legumele uscate,
rozmarinul si sarea. Dupa fierbere, pastrati 500 ml. din apa in care au fiert,
adaugati sare si piper si puneti toate ingredientele intr-un blender. Strecurati
apoi compozitia printr-o strecuratoare. Dizolvati gelatina in 3 linguri din
compozitia calda si adaugati-o apoi intregii mixturi avand grija sa se dizolve
integral. Dati la rece pentru 6–7 ore si mixati din nou in blender inainte de a umple
recipientul de sifon. Insurubati 2 capsule de N O consecutiv, agitand bine dupa 2
fiecare capsula pentru a obtine spuma dorita. Se asociaza de minune cu paste
sau carne de pui.
— Ingrediente pentru sifon mosa 1 l: 600 ml iaurt cu aroma de vanilie; 400 ml
smantana; zahar.
— Amestecati toate ingredientele pana ce zaharul este complet dizolvat si
turnati-le intr-un sifon la care insurubati 2 capsule de N O consecutiv, agitand 2
bine dupa fiecare capsula. Serviti imediat sau pastrati in frigider. Turnati
compozitia in boluri mari alaturi de fructe proaspete si spuma de ciocolata.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,5 l: 300 gr smantana; 5 ml miere; 5 ml
Brandy; o banana coapta bine; scortisoara.
— Mixati intr-un blender banana cu smantana. Strecurati apoi compozitia printro
strecuratoare si adaugati mierea, Brandy si scortisoara. Turnati compozitia
rezultata intr-un sifon. Insurubati 2 capsule de N O consecutiv, apoi agitati 2
energic. Turnati compozitia tinand capul sifonului orientat in jos. Asociati
preparatul cu salata de fructe, parfait, inghetata sau orice alt desert.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,25 l: 2
galbenusuri; 160 ml smantana; 30 gr mascarpone;
95 ml espresso; 7 ml Amaretto; 45 gr
zahar pudra; piscoturi; pudra de cacao.
— Amestecati galbenusurile, smantana,
mascarpone, zaharul pudra si Amaretto. Raciti
compozitia pana la 4ş C si turnati-o apoi intr-un
recipient de sifon. Insuru-bati 2 capsule de N O 2
consecutiv, apoi agitati energic. Turnati
compozitia tinand capul sifonului orientat in jos. Stropiti piscoturile cu espresso.
Asezati in boluri straturi consecutive de piscoturi si crema. Finalizati cu crema
tiramisu si garnisiti cu cacao.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,5 l: 300 ml smantana; 10 ml cafea instant; 100
gr pudra cacao; 30 ml cognac; 30 gr zahar pudra.
— Umpleti un recipient de sifon cu toate ingredientele. Insurubati 2 capsule de
N2O consecutiv, apoi agitati energic. Turnati compozitia tinand capul sifonului 2
orientat in jos. Dati la rece inainte de a servi.
— Ingrediente pentru sifon 0,5 l: sirop de capsuni; 150 ml smantana; 50 ml
lapte.
— Se pun toate ingredientele intr-un sifon mosa. Insurubati 2 capsule de N2O consecutiv, apoi agitati energic. Turnati compozitia tinand capul sifonului orientat in jos. Pastrati preparatul la congelator 1–2 ore, apoi va puteti bucura de inghetata garnisita cu capsuni sau alte fructe.
— Ingrediente pentru sifon mosa 0,5 l: 120 ml sirop de capsuni concentrat; 30 gr
zahar pudra; 50 ml gin; 225 ml smantana.
— Se pun toate ingredientele intr-un blender si se mixeaza. Se toarna
compozitia intr-un recipient mosa. Insurubati 2 capsule de N2O consecutiv, apoi 2
agitati energic. Turnati compozitia tinand capul sifonului orientat in jos. Puteti
decora preparatul cu fructe.
2