Ce tip de sifon sa aleg?
In continuare va vom da cateva informatii care sa va fie de ajutor in identificarea celui mai bun sifon de creme pentru dumneavoastra. Daca aveti intrebari, puteti oricand sa ne contactati la Call-Centerul nostru 24/24 la numarul de telefon:
+40 720 FRISCA (374722)
In functie de capacitate:
– 0,25 ml.
– 0,500 ml.
– 1.000 ml.
In functie de material:
– Recipient si terminal (cap) INOX – cu banda antitermica – PROFESSIONAL LINE
– Recipient INOX cu terminal (cap) Aluminiu anodizat ranforsat – CULINARY PLUS LINE
– Recipient Aluminiu ranforsat (dur Aluminiu) cu terminal (cap) din Aluminiu ranforsat (dur Aluminiu) – CULINARY LINE
– Recipient Aluminiu ranforsat (dur Aluminiu) cu terminal (cap) din plastic ranforsat – REGULAR LINE
In functie de posibilitatea prepararii produselor reci calde sau reci:
– In sifoanele din linia PROFESSIONAL, CULINARY PLUS & CULINARY – se pot prepara atat crème reci cat si calde
– In sifoanele din categ. REGULAR LINE – NU se pot prepara crème calde ci doar reci
Marimi (litraje) / GAMA mosa:
PROFESSIONAL LINE:
– 0,500 ml. & 1.000 ml.
CULINARY PLUS LINE:
– 0,500 ml. & 1.000 ml.
CULINARY LINE:
– 0,250 ml. , 0,500 ml. & 1.000 ml.
REGULAR LINE:
– 0,250 ml. , 0,500 ml. & 1.000 ml.
In functie de regimul termic suportat la spalare/clatire:
– PROFESSIONAL LINE – INOX COMPLET – toate componentele se pot spala in masina de spalat vase
– CULINARY PLUS LINE – Recipient INOX & Cap Aluminiu Ranforsat – Recipientul se poate spala in masina de spalat insa fara terminalul de Aluminiu care necesita spalare/clatire manuala.
– CULINARY PLUS LINE – NICIUNUL dintre componentele (Recipient Stocare & Terminal/Cap) sale nu poate fii igenizat in masina de spalat vase ci numai manual.
– REGULAR LINE – NICIUNUL dintre componentele (Recipient Stocare & Terminal/Cap) sale nu poate fii igenizat in masina de spalat vase ci numai manul insa aici nu se poate intrebuinta apa cu o temperatura mai mare de 40 C.
- Toate modelele din gamele PROFESSIONAL, CULINARY PLUS & CULINARY – beneficieaza de piston din INOX iar sifoanele din gama REGULAR LINE – au piston din ALUMINIU.
In functie de depozitare:
– Toate sifonele odata alimentate se pun in frigider in aceste conditii de depozitare continutul din interior are o perioada de garantie cuprinsa intre 7 – 10 zile. Acestea pot fi depozitate si orizontal.
In functie de modul de folosire.
Inainte de a orna orice preparat sifonul se agita (longitudinal) cu forta pentru a omogeniza crema din interiorul sifonului. Dupa GOLIREA sifonului este OBLIGATORIE igenizarea fiecarei component a acestuia. Recipientul se va igeniza cu detergent si un burete care sa nu fie abraziv iar partile componente ale terminalului de asemenea cu un burete neabraziv, insa pistonul se va igeniza si cu periuta cu care va este livrat sifonul (pe care o gasiti in setul de accesorii aflat in partea inferioara a cutiei sau in lateralul acesteia).
- Pozitia corecta de folosire a sifonului este urmatoarea:
– Sifonul va sta cu terminalul de stocare in sus iar terminalul (Cap-ul) in palma intotdeauna avand grija ca ornamentarele sa fie pependiculare pe produsul care se doreste a fi ornat. Actionarea clapetei se va face cu cele 4 degete. Pozitionarea acestuia este logica fiind o pozitie ergonomica.
– Daca sifonul se va mentine in alta pozitie riscam ca gazul (azotul al carui transef s-a facut din cartus) sa fie eliminat mult mai rapid datorita faptului ca duzele de expandare al pistonului nu sunt acoperite cu crema iar astfel presiunea se va elibera rapid. Urmarile acestui fapt fiind golirea partial a cremei din interiorul sifonului sau in tipul intrebuintarii consistenta cremei va fi slaba/apoasa.
- Alimentarea corecta cu gaz a sifonului:
– In general producatorul recomanda (indiferent de gama de sifoane) sa fie intrebuintate astfel rezervele de N2O (Azot):
*pentru sifonul de 0,25 ml. – 1 buc. rezerva / umplere
*pentru sifonul de 0,50 ml. – 1 buc. rezerva / umplere
*pentru sifonul de 1.000 ml. – 2 buc. rezerve / umplere
– Niciodata nu se vor intrebuinta mai mult de:
*1 buc. rezerva pentru sifonul de 0,25 ml.
*2 buc. rezerve pentru sifonul de 0,50 ml.
*3 buc. rezerve pentru sifonul de 1.000 ml.
INTOTDEAUNA SE GOLESTE PRIMA DATA PRESIUNEA DIN SIFON DUPA CARE SE DESURUBEAZA TERMINALUL (CAP-ul) SIFONULUI ASTFEL EVITAND IMPROSCAREA CU CREMA!!!!
11. Montajul corect al sifonului:
– prima operatiune fiind cea de clatire avand ca scop indepartarea vasilinei alimentare (care are ca scop conservarea componentelor terminalului) cat si a eventualelor impuritati care s-ar putea gasii in sifon.
– Dezasamblarea terminalului se face:
*tragand de inelel ganiturii de etansare dintre cap si recipientul de stocare pentru a putea fii igenizat atat ea ca si interiorul (lagaru) terminalului
*tinem din interior pistonul cu degetul (pentru a nu se invartii in gol) si desurubam adaptorul decoratorului dupa care scoatem pistonul afara pentru al igeniza cu periuta prin cele 2 orificii aflate in lateralul pistonului cat si pe canalul central astfel asigurandu-ne ca nu a ramas crema care sa poata oxida sau obtura eliberarea ulterioara a cremelor ce vor fi preparate.
*desurubam ornamentarul (“lalea” & “simplu”) de pe adaptorul pistonului si ne asiguram ca si acestea nu mai prezinta urme din crema intrebuintata
MONTAJUL CORECT A TERMINALULUI & alimentarea sifonului:
– Se introduce pistonul in Fanta cilindrica din interiorul terminalului
– La capatul din exterior al cilindrului se insurubeaza adaptorul decorator
– Pe adaptor se insurubeaza apoi ornamentarul “lalea” sau “simplu” (cele care dau forma continutului)
– NE ASIGURAM CA MONTAM CORECT GARNITURA DE ETANSARE DINTRE TERMINAL SI RECIPIENTUL DE STOCARE. ACEASTA SE MONTEAZA CU GRIJA ASIGURANDU-NE CA ESTE CORECT INTRODUSA IN FANTA CIRCULARA DIN INTERIORUL TERMINALULUI. ACEST LUCRU SE POATE VERIFICA USOR CU DEGETUL SI AR TREBUI CA GARNITURA SA NU AIBA NEREGULARITATI IN PLANUL ORIZONTAL.
– Se alimenteaza sifonul cu crema – ¼ din capacitatea lui – si NU mai mult deoarece trebuie lasat spatiu pentru gaz – dupa care se insurubeaza terminalul pe recipentul de stocare. Acesta se va strange ferm. Se introduce o capsula in SUPORTUL DE REZERVA (Cilindrul alb sau din Aluminiu anodizat – dupa caz) care se isurubeaza cu grija pe supapa de descarcare. Se va auzi un scurt suierat dupa care NU mai este nevoie insurubarea fortata a suprtului de rezerva (Gazul s-a transferat din rezerva in recipient).
– Pentru sifonul de 1.000 ml. scoteti rezerva descacata desuruband suportul acesteia si introduceti o noua rezerva pentru a o descarca.
– Lasati 2-3 minute sifonul in repaus dupa care agitati-l longitudinal cu forta.
– Orientati-l cu terminalul in jos – ornamentarul “lalea” sau cel “simplu” sa fie perpendicular pe suprafata care se doreste a fi ornate – dipa care actionati usor clapeta de descarcare. Aceasta actiune trebuie sa fie treptata si NU brusca!
– Dupa terminarea ornarii este obligatoriu depozitarea sifonului in frigider. De asemenea este obligatoriu ca dupa fiecare intrebuintatre a acestuia sa fie depozitat in frigider. Sifonul nu se va lasa niciodata langa surse de caldura sau in razele soarelui!
– In momentul in care din sifon nu mai iese continut ci numai gaz este semnul ca acesta trebuie realimentat reluand pasii de mai sus incepand cu igenizarea partilor component ale terminalului, reasamblarea corecta a acestuia, igenizarea recipientului de stocare, reumplerea a ¼ cu continut al acestuia dupa care insurubam terminalul inainte asigurandu-ne ca toate elementele sunt la locul lor!
In functie de culorile disponibile:
– PROFESSIONAL LINE: argintiu
– CULINARY PLUS: argintiu
– CULINARY: argintiu
– REGULAR LINE: alb
CE SE POATE PREPARA IN SIFOANE
– In principiu in sifon se pot introduce orice aliment care se afla sub forma lichida insa cu o consistenta vascoasa si care sa nu contina impuritati mecanice (Ex. Samburi de orice fel sau dimensiuni).
– Acest utilaj este optimizat pentru smantana – spre exemplu – care ar fi prferabil sa aiba un procent de grasime cat mai mare. Aceasta se poate prepara foarte simplu fiind necesar aditivarea cu zahar lichid (pentu a indulci smantana) si putin lapte (50 .ml. – pentru a conferii lichiditate sporita). Aceste ingediente se vor mixa intr-un recipient separate dupa care se vor introduce in sifon rezultand o excelenta frisca naturala.