Sfaturi utile
Produsele profesionale in diversele combinatii din gama noastra sunt accesoriile ideale pentru bucatarie, cu care puteti crea o varietate infinita de feluri de mancare dulci ori condimentate.
Va rugam sa acordati atentie urmatoarelor instructiuni:
1. Pentru retetele anterioare sunt folosite 2 gr. foi de gelatina. Cititi cu atentie instructiunile de preparare a gelatinei pudra si a foilor de gelatina.
2. Gelatina poate fi inlocuita cu orice alt stabilizator adecvat (ex. Agar-agar, amidon, albus de ou) sau smantana.
3. Daca adaugati smantana, nu o omogenizati niciodata cu celelalte ingrediente.
4. Strecurati mixtura printr-o strecuratoare, dupa ce ati pasat-o foarte bine cu un blender.
5. Va recomandam sa folositi urmatorul numar de cartuse: sifon 0,25 l si 0,5 l: 1 cartus ; sifon 1 l: 2 cartuse . Important: agitati cu putere dupa fiecare cartus insurubat!
6. Pentru spumele reci, dupa umplerea sifonului cu mixtura si pregatirea preparatului, pastrati recipientul la frigider pentru a se raci, cel putin 6 ore sau o noapte. Pentru spumele calde, dupa umplere si pregatirea preparatului, pastrati cald, la bain-marie, fara suportul cartusului, la o temperatura de maxim 75 C.
7. Pentru retele reci, care necesita racire in timpul prepararii, puteti raci mixtura punand recipientul fara cap in frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa ce preparatul este racit, insurubati capul sifonului si procedati ca de obicei in etapele prepararii.
8. Inainte de pulverizare agitati rapid sifonul, cu capul orientat in jos.
9. Verificati consistenta inainte de a servi preparatul.